Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya EVS-centern har redan visat sin klass

Taylor Brisebois.Bild: MATHILDA AHLBERG
Förstaplatsen är redan i hamn, men Engelholm slår sig inte till ro inför helgens två avslutande matcher i elitserien; mot Degerfors under lördagen och mot Linköping dagen därpå.
– Vi har vunnit serien, men vi ska alltid ha samma inställning till varje match, säger tränaren Patrick Aparicio. Och nu ser jag till exempel gärna att vi slår Linköping med lite mer marginal än senast, då var vi ju riktigt illa ute.
EVS har bara tappat två poäng så här långt, i två 3–2-segrar under november månad. Den ena var mot Gislaved och den andra var mot Linköping. Då vände Patrick Aparicio och hans lirare ett 1–2-underläge i set, till en vinst med 15–13 i skilje.
– Och de ledde väl med 13–11 i femte? Men nu har jag tänkt mig att det inte ska bli lika tight. Vi kan ju mycket bättre än vad vi visade den gången.
EVS är annars inne i en intensiv matchperiod. Så sent som i tisdags säkrade laget segern i Öresundsligan och efter helgens dubbelmatcher väntar Nevza-slutspelet kommande veckoslut, hemma i Ängelholm. Patrick Aparicio är nöjd med läget – "Allt ser bra ut" – men han vill se att formkurvan fortsätter peka uppåt:
– Taylor Brisebois har kommit in i laget på ett väldigt bra sätt och hon har utan tvekan lyft oss. Med sin rutin blir hon dessutom viktig även för våra andra centrar.
Alla spelare är tillgängliga inför matcherna mot Degerfors och Linköping. Det innebär bland annat att liberon Veri Rizzoll, som missade matchen mot Holte senast, är tillbaka i truppen.
– Hon skulle ha varit med då också, men fastnade i en bilkö efter en olycka utanför Ängelholm, på väg från jobbet, berättar Patrick Aparicio.
Gå till toppen