Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

10-tal bilar i Åstorp fick däcken sönderskurna

Ett stort antal bilar som stod parkerade i Åstorp utsattes för skadegörelse i slutet av förra veckan. Minst åtta bilägare är drabbade. Nu efterlyser polisen vittnen.

Totalt handlar det om minst 13 bilar som ska ha fått däcken sönderskurna.
Minst åtta anmälningar om skadegörelse kom in till polisen under slutet av förra veckan. Däckskärningarna ska ha skett mellan i onsdags och i fredags. Huvudsakligen verkar det ha skett i Åstorps centrala delar, där drabbades ett flertal bilar på Västergatan, Storgatan, Skolgatan och Köpmansgatan, men det finns även anmälningar som rör Idrottsgatan och Södra Lokegatan.
Bland annat har Åstorps kommun drabbats. Enligt en polisanmälan har man upptäckt att fem av kommunens bilar har trasiga däck.
– Det här är ett vardagsbrott som kan se litet ut, men det innebär mycket besvär för den som drabbas, säger polisens kommunikatör Åsa Emanuelsson.
Ingen person är misstänkt för skadegörelsen, och i nuläget har polisen inte mycket att gå på.
– Allmänheten är bra på att hålla ögon och öron öppna. Om man tror att man ser ett pågående brott så bör man alltid ringa till polisen. Ring hellre en gång för mycket än en för lite, säger Åsa Emanuelsson.
Kommunpolis Bo Blixt känner inte till fler liknande händelser med skadegörelse i Åstorp den senaste tiden.
– Det var kring torsdag och fredag som det verkar ha hänt, sedan upphörde det. Det är inget vi har haft problem med tidigare.
– Jag hoppas att det är en isolerad händelse.
Även han uppmanar alla som tror sig ha sett något misstänkt att ta kontakt med polisen.
– Så länge det inte finns några iakttagelser så är det svårt att jobba med. Det hade varit bra om det finns vittnen som kan höra av sig, säger Bo Blixt.
Gå till toppen