Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bombhot mot Centralskolan i Perstorp

Under måndagsförmiddagen uppmärksammade skolan ett hot om sprängning och skolan utrymdes. Hotet bedöms dock som oseriöst av polisen.

Ett brev instucket i ett fack vid rektorsexpeditionen hittades på måndagsförmiddagen med ett meddelande om att det skulle sprängas i skolan.
– Vi kontaktade då polisen som sa att det var upp till skolan att göra en bedömning om hur allvarligt hotet är. Då fanns inga alternativ än att utrymma skolan och samlas i idrottshallen, säger Åke Svensson, chef på barn- och utbildningsförvaltningen i Perstorp.
En polispatrull skickades till skolan och enligt Åke Svensson bedömer polisen hotet som oseriöst. På tisdagen räknar han med att det är skola som vanligt igen.
– En del elever är oroliga men det är en lite blandad stämning. Elevhälsan kommer vara på plats i Ugglehallen för att svara på frågor, säger Åke Svensson.
Polisen är på plats för att samla in ytterligare uppgifter för att göra en anmälan om olaga hot. De kommer inte söka igenom skolan.
Gå till toppen