Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

ÖVK-kuggen etta i poängligan: "Men han var inte bra"

ÖVK blev trea i tabellen. Tomas Vilimas blev etta i poängligan.
– Tomas var inte bra, men gjorde ändå 21 poäng. Det visar hans klass, säger tränaren Tony Westman.

Tomas Vilimas.Bild: AVDO BILKANOVIC
Elitserien
ÖVK–Södertelge 3–0 (25–18, 25–18, 25–21).
ÖVK vann med 3–0 mot nästjumbon Södertelge och Tomas Vilimas blev etta i grundseriens poängliga.
– Tomas var inte bra, men gjorde ändå 21 poäng. Det visar hans klass. I början av matchen var han så jäkla ivrig att göra bra ifrån sig så att han gick bort sig några gånger. Han är i jättebra form just nu, säger tränaren Tony Westman.
Jakob Tegenrot blev nia i poängligan och var det stora glädjeämnet mot Södertelge.
– Han var fantastiskt bra. Klockren, säger Tony Westman.
Segern gör att ÖVK blev trea och därmed tar med sig fyra poäng in i fortsättningsserien. Tony Westman, som gav alla spelare tid på planen, pratar om att klasskillnaden lagen emellan gjorde att matchen blev avslagen.
– Den här situationen har jag varit i många gånger. Det är oerhört svårt att lura spelarna och säga att vi förlorar matchen om vi inte är på tårna, säger han och fortsätter:
– Södertelge spelade med spelare som inte ska spela i elitserien. Så får man kanske inte säga, men de hade några som var 160 centimeter långa och de kom bara med sju spelare. Det var emellanåt jättekonstig volleyboll och tränaren spelade några bollar. Vi har också haft sju spelare i vissa matcher, men då håller våra sju spelare elitserienivå.
Gå till toppen