Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lastbilschauffören pratade i mobil när han krockade med elstolpen

En banal orsak ligger bakom att Höganäs kommuns 25 000 invånare och företag blev utan ström i nästan ett dygn ifjor. Lastbilschauffören har dömts till 2 000 kronor i böter för att ha pratat i mobiltelefon när han krockade med elstolpen utanför Nyvång.

Lastbilschauffören som krockade med elstolpen utanför Nyvång och orsakade det stora strömavbrottet, pratade i mobilen när olyckan inträffade.Bild: Polisen
Klockan var 20.37 den 6 juni förra året när en Lundabo i 40-årsåldern satt bakom ratten på en lastbil med släp och körde söderut på Gamla Malmövägen utanför Åstorp. Han hade bara knappt en halvmil kvar till sin slutdestination Hyllinge när lastbilen plötsligt for rakt ut i en åker. Ekipaget krockade med en elstolpe som visade sig innehålla huvudledningarna till Höganäs kommun.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen