Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minister kallar spelbranschen till möte

Civilministern kallar till sig bolagen på den svenska spelmarknaden för att diskutera deras reklam och hur den ska leva upp till de krav som nu ställs. Om en förändring inte sker väntar tuffare tag.

Civilminister Ardalan Shekarabi. Arkivbild.Bild: Jessica Gow/TT
– Mitt budskap till spelbolagen är att vi menar allvar med svensk lag. Jag kommer att säga till dem att jag gärna ser att de själva tar ett självregleringsansvar. Det finns ingen vettig person som kan säga att dagens marknadsföring av spel är måttfull, säger Ardalan Shekarabi (S).
Den nya spellagen trädde i kraft den 1 januari. För att verka i Sverige krävs nu en licens och genom licensen förbinder sig bolagen till vissa regler. Bland annat krävs att alla spelare registrerar sig, att bolagen ska verka för att förhindra spelmissbruk och att reklamen ska vara måttfull.
Förutom att se över innehållet i spelreklamen vill regeringen även diskutera volymen av reklam som produceras.
– Jag vill se en bransch som tar ansvar och sätter rimliga gränser. Händer inte det så utesluter jag inte att vi går fram med tvingande lagstiftning och ännu skarpare regler för marknadsföringen. Vi kommer att vidta åtgärder. Den här situationen som vi har med extremt aggressiv spelreklam kommer vi inte att tolerera, säger civilministern.
Gå till toppen