Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Camurus ökar förlusten – och genomför nyemission

Styrelsen i Lundabolaget Camurus föreslår en nyemission av aktier till ett värde om 400 miljoner kronor med företrädesrätt för aktieägarna. Samtidigt redovisar bolaget ett resultat efter skatt på -87,1 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018.

Fredrik Tiberg, vd för Camurus i Lund.Bild: Jenny Leyman
Det Lundabaserade forskningsbolaget Camurus redovisar ett resultat efter skatt på -87,1 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018 (-52,2). Resultatet per aktie uppgick till -2:27 kronor (-1:40).
Nettoomsättningen uppgick till 7,8 miljoner kronor (5,5).
Strax innan bokslutet presenterades på onsdagsmorgonen meddelade bolaget även att man avser genomföra en nyemission av aktier till ett värde om 400 miljoner kronor med företrädesrätt till aktieägarna.
"Den föreslagna företrädesemissionen förväntas möjliggöra för Camurus att finansiera lansering och marknadsföring i Europa och Australien av bolagets nyligen godkända långtidsverkande depåläkemedel, Buvidal, för behandling av opioidberoende, att genomföra fas III-studier av CAM2029 för behandling av akromegali och neuroendokrina tumörer, samt att avancera andra prioriterade utvecklingsprogram, inklusive CAM2043 för behandling av pulmonell arteriell hypertension (PAH)", motiverar bolaget kapitaltillskottet.
Företrädesemissionen är fullt garanterad, inklusive åtaganden från bolagets största ägare Sandberg Development att teckna aktier för 75 miljoner kronor och från bolagets vd Fredrik Tiberg att teckna aktier för 5 miljoner kronor. Dessutom har bolaget fått tecknings- och garantiåtaganden från ett antal andra ägare samt från aktörer som inte är ägare, inklusive Gladiator och Fjärde AP-fonden.
De fullständiga emissionsvillkoren, inklusive teckningskurs och antalet nya aktier, kommer fastställas av styrelsen och offentliggöras senast den 28 februari 2019.
Camurus utvecklar läkemedel mot cancer, smärta och opiatberoende. Bolagets specialnisch är formuleringen av läkemedlen, det vill säga sättet man tar dem på – som spruta, i tablettform eller som inhalator.
Gå till toppen