Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nu är HD:s och Di:s näringslivssatsning igång

Helsingborgs Dagblads och Dagens industris gemensamma ekonomiredaktion i Skåne har rivstartat arbetet.

HD:s chefredaktör Jonas Kanje, reportern Mikaela Hedberg, redaktionella utvecklingschefen Mattias Pehrsson samt reportrarna Thomas Frostberg, Ola Nilsson och Albert Capuder. På bilden saknas Pontus Herin och Lennart Kolmodin.Bild: Peter Frennesson
Målet är att tillsammans bevaka och skildra näringslivet i regionen på nära håll via papperstidningen, digitalt och genom konferenser.
”Sparbanken Skåne ger jättarna en match på hemmaplan”, ”Kinabesök gav flygande start för Koenigsegg – köpte fyra bilar direkt”, ”Investerarnas tålamod tryter med Maersk”, ”Optimismen är bytt mot oro” och ”Sonys mobilförsäljning missar målet igen” är en handfull exempel på större artiklar från Dagens industris och Helsingborgs Dagblads gemensamma redaktion de senaste dagarna.
Sedan en dryg vecka är ekonomiredaktionen igång. Syftet är att förena den lokala näringslivsjournalistiken i HD med Dagens industris ekonomijournalistik.
– Det här är en uppgradering av ekonomijournalistiken som vi är glada och stolta över att kunna presentera, säger HD:s chefredaktör Jonas Kanje.
– Vi är väldigt glada över den här starka starten för samarbetet. Riktigt roligt att kombinera HD-Sydsvenskans och Dagens industris olika expertis för att bygga en ekonomiredaktion för regionen, säger Peter Fellman, chefredaktör för Dagens industri.
Peter Fellman, chefredaktör för Dagens industri. Arkivbild.Bild: Jack Mikrut
Redaktionen som har sin bas i Skåne består i dag av reportrarna Albert Capuder, Mikaela Hedberg, Thomas Frostberg, Lennart Kolmodin, Ola Nilsson och Pontus Herin.
HD:s läsare kan läsa artiklarna från samarbetet på hd.se/naringsliv och HD:s prenumeranter kan också anmäla sig för ett dagligt nyhetsbrev och ett sammanfattande varje torsdag.
En viktig del av samarbetet är en gemensam satsning på konferenser riktade mot näringslivet i Skåneregionen.
Gå till toppen