Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

10 mest lästa reportagen i år

En lärare som försökte få lugn i klassrummet genom att lyfta ut en störande elev. Utredningen visade att hon handlat korrekt – ändå förlorade hon jobbet.
En 85-åring som krävdes på pengar för slitage – i en lägenhet som inte renoverats på trettio år, och en stor granskning av H+, drömstadsdelen som gick på en tvärnit.
Här är de tio reportage som lästs mest i år. Har du läst alla?

1. Läraren gjorde rätt – men fick gå

Bild: Hussein El-Alawi
När Carina lyfte ut en störande elev ur klassrummet anmäldes hon av föräldrarna. Både Skolinspektionen och polisen kom fram till att hon handlat korrekt. Ändå krävdes hennes arbetsgivare på böter för kränkning av eleven. Och själv kände hon sig pressad att sluta sin anställning.
Lärare har rätt att rent fysiskt tillrättavisa störande elever. Men de som gör det, och blir anmälda, riskerar sitt jobb.
Läs reportaget här

2. Hyresvärd kräver 85-åring på pengar för slitage – men har inte renoverat på 30 år

Bild: Britt-Mari Olsson
En kvarlämnad hatthylla och några lampor som redan fanns i lägenheten när Britt Nilsson flyttade in kan kosta henne flera tusen kronor när hon nu lämnar sin bostad efter 30 år.
”Skriv aldrig på ett besiktningsprotokoll om ni inte är överens” råder Hyresgästföreningen.
Läs reportaget här

3. Osäker framtid för H+ efter tunnelfiaskot

Bild: Björn Lilja
5 000 nya bostäder på en yta stor som 125 fotbollsplaner. H+ lanserades som en ny havsnära stadsdel och skulle bygga samman Helsingborg. I dag radar hindren upp sig.
HD kan här visa att det i dagsläget bara är skarpt läge för några hundra bostäder på området. I övrigt står det still.
Läs reportaget här

4. Bildextra: Så ska Knutpunkten förvandlas till Helsingborg C

Bild: Patrik Ekenhill, Tengbom Arkitektkontor
Nu startar ett stort, dyrt och komplicerat ombyggnadsarbete i centrala Helsingborg. Knutpunkten ska bli Helsingborg C till en kostnad av 257 miljoner kronor. Så här kommer det att se ut.
Läs reportaget här

5. Spaboom i Skåne: Sju nya anläggningar öppnar

Bild: Lars Brundin
Ett Hawaii-spa växer fram på The Lodge utanför Genarp. Lilla Höör har snart tre nyöppnade spabad. Det bubblar lite överallt i Skåne. Så blir det när hälsotrenden paras ihop med en önskan om att mötas på ett mer hållbart sätt.
Läs reportaget här

6. Plåtskåp var knarkgömma – kameror och mikrofoner hemliga vapen mot Drottninghögsgänget

Köparna kallades upp till Drottninghög. Där hämtade säljarna varorna i lagret: ett gammalt slitet plåtskåp. Avlyssning utomhus och fasta hemliga kameror är två spektakulära åtgärder i den gigantiska utredningen om knarkligan.
Läs reportaget här

7. Så mycket får du betala för Oceanhamnen – markförsäljning bär inte hela satsningen

Bild: kayze
Att bygga ut bostadsområden och sälja mark är ofta en guldgruva för Helsingborgs stad. Men i Oceanhamnen får skattebetalarna skjuta till pengar för att det ska gå att bo där.
Läs reportaget nu

8. Tonåringar steg i graderna – så växte gänget på Drottninghög fram

Bild: Polisen
Ett gäng där hälften gick på gymnasiet. Där de flesta bodde hemma hos föräldrarna och på sin höjd var dömda för mindre brott. Nu misstänks de ha styrt knarkhandeln på Drottninghög. Den utpekade ledaren var säljare innan han avancerade – som 19-åring.
Läs reportaget nu

9. Halsfluss kunde ha blivit hans död: ”Jag har fått en andra chans i livet”

Bild: Sven-Erik Svensson
Robin Svedenborn levde ett aktivt liv med sambo och barn. För ett år sedan fick han halsfluss. Den resulterade i en septisk chock – och en kamp på liv och död.
Läs reportaget här

10. Därför bor inte kommunens toppar i Helsingborg: ”En vanesak att pendla”

Bild: Sven-Erik Svensson
Stadens omsorgsdirektör Annika Andersson är en av de kommuntoppar som pendlar långt varje dag.
– Jag har bestämt mig för att det inte är jobbigt, säger hon.
Läs reportaget här
Gå till toppen