Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Halmstads stenhus bygger nytt nära Hemmeslöv

Nära Hemmeslövs herrgård ska flera nya marklägenheter skapas. Ett område Halmstads stenhus ska bygga på.

Nya marklägenheter är på väg att skapas nära Hemmeslövs herrgård.Bild: Michael Lundblad
Det är inte enbart på Tuvelyckanområdet i Hemmeslöv, nära Båstads station, som nya bostäder skapas.
På andra sidan om Hemmeslövs herrgård finns ett område i Eskilstorp som avgränsas av Hemmeslövsvägen och Stensån. Här ska det byggas flera nya marklägenheter.
– Vi har byggt fem styckebyggda villor på samma tomt tidigare. Bostadsrätter passar bra där. Det handlar om 23 marklägenheter, säger Erik Kriström, entreprenadschef på Halmstads stenhus.
Det är just bostadsrätter det är tal om på området. Här kommer att byggas totalt nio parhus med lägenheter som antingen är två- eller trerummare med kök. Det ska även bli fem kedjehus som är på fyra rum och kök.
Storlekarna varierar från 65 kvadratmeter till 83 kvadratmeter och 90 kvadratmeter för de största.
– Vi planerar att sätta spaden i jorden om mellan en och två månader. Det är beroende av vädret. Men vi står i startgroparna, säger Erik Kriström.
Förutom parhus och kedjehus är tanken att skapa en fritidsanläggning av något slag. Bostadsrätterna beskrivs som fastigheter med villakänsla. Huskroppar som byggs i ett plan där inflyttningen är satt till någon gång i januari och februari nästa år.
– Alla husen är uppbyggda i lättbetong och det blir puts på alla sidor, även invändigt. Det är massiva stenhus med alla de fördelar som finns med stenhus, säger Erik Kriström.
Tidigare har Halmstads stenhus uppfört liknande bostäder på Vallås i Halmstad på ett område som kallas Volontären.
Nu väntar Båstad för företaget.
– Vi har fått klartecken att börja. Det är egentligen bara ett tekniskt samråd som saknas, säger Erik Kriström.
Han tycker att området i Båstads kommun passar bra för den här typen av bebyggelse.
– Det är 700 meter till stationen och det är ändå inramat av gröna ridåer. Det attraherar folk som vill ha något eget. Och det är nära till Halmstad, Ängelholm och Helsingborg, säger Erik Kriström.
Gå till toppen