Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Brottare från nästan 30 klubbar träffades i Bjuv

Efter år av uppehåll har Bjuvsträffen gjort comeback. Under lördagen gjorde 124 unga brottare upp på mattorna i Brogårdaskolans idrottshall.

Emil Gustavsson från Kungsbacka vann sin första match under Bjuvsträffen.Bild: Hanna Rahlén
Under lördagsförmiddagen är det trångt i Brogårdaskolans idrottshall. Förutom två brottarmattor är lokalen full av unga brottare, tränare och familjemedlemmar som stöttar. Nioåriga Liv Fritzon från Brobys BK Viking gör sig redo för att gå upp på mattan.
Hon slår sig över låren och möter Madelen Adamsson från Bjuvs brottarklubb. De båda tjejerna slår snabbt i mattan och kampen börjar. Domaren tvingas ner på knä för att kunna avgöra vem som går vinnande ut matchen. Vinsten går till Liv Fritzon.
– Det känns bra, det är roligt, säger hon.
Liv Fritzon har brottats i fem år men det är första gången hon är i Bjuv och tävlar.
– Det roliga är att man får testa olika grejer, säger hon.
Jonas Gustavsson från Bjuvs brottarklubb är nöjd med uppslutningen till tävlingen comeback.Bild: Hanna Rahlén
Bjuvsträffen har haft uppehåll i flera år och fokus har istället legat på nybörjartävlingen lilla Bjuvsträffen. Nu när tävlingen är tillbaka har gensvaret varit stort.
– Jag tror det är 29 olika klubbar från flera håll i Sverige och två från Danmark, säger Jonas Gustavsson från Bjuvs brottarklubb.
Totalt deltar 124 brottare i tävlingen i åldrar mellan 7 och 14 år. Det är både tjejer och killar som gör upp i matcher på de båda mattorna i hallen.
– Vi är mycket nöjda. Vi hade räknat med cirka 90 brottare så det är kul, säger Jonas Gustavsson.
Liv Fritzon från Broby brottar ner Madelen Adamsson från Bjuv och vinner sin första match. Jobbigt tyckte Bjuvsbrottaren som ändå hittade ny kämparglöd inför sin nästa match.Bild: Hanna Rahlén
Emil Gustavsson, nio år, har åkt från Kungsbacka för att tävla i Bjuv. Han har brottats i tre år i klubben Kungsbacka BK och vinner sin första match.
– Det känns bra, jag har brottats ganska mycket. Jag tycker bara det är kul, säger han och laddar om för sina två andra matcher under dagen.
Madelen Adamsson från Bjuvs brottarklubb har brottats i fem år. Att man måste kämpa är det som gör sporten kul, tycker hon.Bild: Hanna Rahlén
För Madelen Adamsson, som mötte Liv Fritzon, blev förlusten en besvikelse. Hon är nio år och har brottats sedan hon var tre.
– Det som är kul är att man får kämpa, säger hon.
Trots den första förlusten är hon nu taggad för resten av dagen.
– Jag har en till match och det känns bra, säger hon.
Gå till toppen