Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Doc Lounge Helsingborg presenterar vårens filmer

En divig operasångerska, en korrruptionshärva i Kosovo, flyktingförvar på australiensiska Christmas Island. Några av de historier som finns med i Doc Lounge vårprogram.

"SivanDivan" är en av vårens Doc Lounge-filmer. Den handlar om operasångerskan Siv Wennberg.
Nytt för den här säsongen är också spelplatsen för Doc Lounge Helsingborg. Förutom premiärkvällen, som hålls på Röda Kvarn den 15 februari, kommer resterande filmer att visas på restaurangen Beijing 8 på Söderpunkten. Dessa står också för kök och bar under kvällen.
Allra först ut är dock en specialvisning i samarbete med Antirasistiska filmdagar den 12 februari på Röda Kvarn. Då visas Carl Svenssons "En svensk tiger". En dokumentär om förintelsen och personlig och kollektiv skuld. 70 år efter att den svenske diplomaten Göran von Otter träffade SS-officeren Kurt Gernstein börjar von Otters dotter, journalisten och författaren Birgitta von Otter, gräva djupare i historien.

En svensk tiger - trailer from Carl Svensson on Vimeo.

Filmen visas på Röda Kvarn och regissören finns på plats för ett samtal efter filmen.
Programmet under resten av våren:
15 februari visas "Patriotic highway" av Caroline Troedsson på Röda Kvarn. Filmen handlar om en korruptionshärva i Kosovo som den svenska domaren Marie Tuma försöker bringa klarhet i.

Patriotic Highway - Trailer from Auto Images on Vimeo.

6 mars är turen kommen till Nanzy Schwartzmans "Roll red roll". En true crime-historia om den ”Boys will be boys”-mentalitet som fortfarande råder på många amerikanska high schools.
3 april visas "SivanDivan" av Gustaf Ahlgren och Emelie Jönsson. Filmen handlar om den 72-åriga hov- och operasångerskan Siv Wennberg som har kämpat hela sitt liv med att få förbli den hon är.

SIVANDIVAN TRAILER from Picky Pictures on Vimeo.

1 maj avslutas vårsäsongen med ”Island of the hungry ghosts" av Gabrielle Brady. På den isolerade australiensiska ön Christmas Island migrerar varje år miljontals landkrabbor från djungeln och ut i havet. På ön ligger också en högrisksanstalt för tusentals asylsökande, som blivit inlåsta på obestämd tid.

Island of Hungry Ghosts from Valletta Film Festival on Vimeo.

Gå till toppen