Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rekordstort intresse för knattehockey i Jonstorp

Varje lördagförmiddag skrinnar de allra yngsta spelarna in på rinken i Jonstorps ishall. Just nu är intresset för Tre Kronors och Jonstorps hockeyskola rekordstort.

Ledarna Kristian Carlsson och Peter Hjalmarsson räknar till 33 barn – varav en handfull flickor – i åldern 4-7 år som i höst och vinter avverkat den ena efter den andra lekfulla lektionen i hockeyskolan. Somliga har inte åldern inne men är med ändå. Som Frans Paerremand, ännu inte tre år fyllda men med en finfin skridskoteknik.
Frans Paerremand, 2 år, vet vikten av att hålla klubban i isen.Bild: Sven-Erik Svensson
– Han tittar på mycket ishockey på tv, säger pappa Andreas.
Intresset för Jonstorps hockeyskola är på topp.Bild: Sven-Erik Svensson
Jonstorps hockeyskola har länge varit uppskattad bland både barn och föräldrar. God tillgång på kunniga ledare och att leken står i centrum är en av förklaringarna. Trettio hockeyutrustningar som går att låna är måhända ett annat skäl. Ingen förälder behöver riskera att stå där med svårsålda hockeyprylar för tusentals kronor om barnets intresse skulle svalna.
Mathilda Nyman – en av en handfull tjejer i hockeyskolan.Bild: Sven-Erik Svensson
– Den här vintern har här nog aldrig varit så många barn som idag, det märker man även på att nästan alla låneutrsutningar är utlånade nu, säger Fredrik Jägenstedt, lagledare, en av alla föräldrar som står i båset och pappa till August, 5 år.
– Det roligaste med hockeyskolan är glädjen i alla barns ögon och att se hur nöjda de är med sig själva, säger Fredrik.
Bredvid honom står Hanna Nilsson, mamma till Simon Härsjö, 8 år. Mor och son är med på hockeyskolan för första gången men Hanna Nilsson har redan sin uppfattning klar:
– Han kommer att älska det, säger hon.
Sexåriga Ella Hallbeck.Bild: Sven-Erik Svensson
Fredrik Jägenstedt, lärare till vardags, passar på att dela ut ett omdöme om en av sina gamla elever och Jonstorps stolthet – Hampus Lindholm. NHL-proffset brukar inte missa några tillfällen att hylla sin moderklubb, har gett namn åt Jonstorps sommarhockeyskola och bidragit ekonomiskt till Jonstorps ishallsbygge.
– En mycket ödmjuk kille. Han gör sina besök i ishallen när han har möjlighet och har dessutom varit och hälsat på i sin gamla skola och delat ut autografer och idolkort, säger Fredrik Jägenstedt.
Femårige Seth Tofftin instruerar pappa Per Johansson så att utrustningen sitter som den ska.Bild: Sven-Erik Svensson
Gå till toppen