Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Vem ska passa när ÖVK inleder nya serien?

Två jämna passare gör upp om rollen som spelfördelare i ÖVK.

ÖVK-passaren Ludvig von Sydow är tillbaka efter sin fotskada.Bild: AVDO BILKANOVIC
Örkelljunga tog sig upp på tredjeplats när elitserien avslutades förra helgen och det innebär att laget inleder den nya fortsättningsserien; Play off, med lördagens bortamatch mot seriesegrarna Hylte/Halmstad.
– Det spelar mindre roll, i vilken ordning vi möter lagen, men det är bra att vi står över den sista omgången, tycker tränaren Tony Westman. Då får vi en helg att ladda upp inför slutspelet.
Efter den enkla segern mot ett svagt Södertelge senast väntar betydigt tuffare motstånd, men Tony Westman har läget under kontroll:
– Matchen spelas i Örnahallen, så vi har tränat i vår gamla hall, för att känna på liknande förhållanden.
På spelarfronten är Hampus Brink igång så smått, efter problem med benhinnorna, och Ludvig von Sydow går för fullt, efter sin fotskada. Så när det gäller passarsidan har tränare Westman återigen två alternativ att välja på.
– Det har gått lite bättre med Ludvig som starter, men han och Owen Lamb är så pass jämna, och de gör det så pass bra, att det spelar mindre roll vem jag väljer. Vi får se hur det blir mot Hylte.
I den andra omgången av Play off-serien har ÖVK hemmamatch mot Falkenberg, nästa söndag.
Gå till toppen