Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bild på bakgata i Köpenhamn blev årets bästa i Höganäs

Olle Bäckstrand är undervattensfotografen som tagit med kameran upp på land. Det resulterade i att han tog hem vinsten i Höganäs fotoklubbs Årets bild-tävling 2018.

Bilden “Bakgatan i Köpenhamn” har blivit utsedd till Året Bild 2018 i Höganäs fotoklubb.Bild: Olle Bäckstrand
Vid Höganäs fotoklubbs första möte för året utsågs vinnarna i Årets bild och Årets fotograf 2018. Bästa bilden under förra året tog Olle Bäckstrand.
– Det känns bra, roligt att bli uppskattad, säger han.
Bilden tog Olle Bäckstrand när han var i Köpenhamn med sin fru. De gick omkring med sina kameror och på en bakgata till Ströget såg han motivet, som skulle bli förra årets bästa bild i Höganäs fotoklubb.
Bodens fotoklubb har agerat jury och anledningen till att de fastnat för Olle Bäckstrands bild är att den har: "fin färgskala och en fin komposition".
Men när Olle Bäckstrand bestämde sig för att skicka in bilden till tävlingen, så var inte frun alls imponerad av den.
– Har du ingen annan, sa hon. Men jag tycker om den, säger Olle Bäckström.
Olle Bäckstrand gillar dykning och undervattensfotografering.Bild: Privat
Han tycker annars bäst om att fotografera under vatten, när han och frun dyker. På land började han först att fotografera 2010, när han gick över från analog kamera till digital.
Bilden från Köpenhamn är liksom hans övriga foton minimalt behandlade i datorn.
– Jag har lagt på lite skärpa och gjort den lite ljusare. Jag tycker det är bättre att ta en bra bild från början och göra så lite som möjligt efteråt, säger han.
I april bär det iväg på ännu en resa, den här gången till Costa Rica. Och då ska naturligtvis kameran och frun med.
– Vi ska dyka och se på hammarhajar och stora fiskar. Hammarhajar finns där i tusentals.
Conny Jönsson blev utsedd till Årets fotograf för tredje året i rad. Han hade samlat ihop flest poäng i månadstävlingarna.
De tre bästa bilderna i Årets bild-tävlingen kommer att ställas ut hos frisören vid hörnet av Polhemsgatan och Storgatan.
Gå till toppen