Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bryggbygge med badhiss på gång vid Klitterhus

I dagarna påbörjas arbetet med den nya badbryggan vid Klitterhus. I maj ska den stå färdig, utrustad med en särskild badhiss för rörelsehindrade.

Den provisoriska bryggan är avspärrad och ska rivas.Bild: Niklas Gustavsson
Men först ska den gamla och stormskadade bryggan rivas. Eller resterna av den, vill säga. Den provisoriska bygga som tjänstgjorde i somras är gisten och skadad. Det enda som kommer att behållas är betongpelarna.
Under byggtiden kan störningar uppstå på närliggande gång- och cykelbana. Tunga maskiner och material ska fram. Projektledare Johan Reinholdz hoppas att allmänheten respekterar att det är en byggarbetsplats och håller sig utanför avspärrningarna.
– Vi vill inte att en olycka inträffar, säger han.
Den nya bryggan kommer att byggas på en stabil stålkonstruktion en halv meter högre upp än den gamla för att vågorna inte ska nå upp.
För att säkra mot kommande stormar ska trätrallen på den yttre delen av bryggan demonteras och förvaras på annan plats under vinterhalvåret.
Någon ramp för rullstolar kommer inte att finnas på den nya bryggan. Istället ska en form av badhiss monteras. En liknande finns vid Västersjön.
Fyra miljoner kronor får den nya bryggan kosta enligt kommunens budget.
Nytt friskt virke har beställts. I maj kan den nya bryggan beträdas.Bild: Niklas Gustavsson
Gå till toppen