Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

OV tillbaka i serieledning – trots dålig första halvlek

OV har inte släppt in över 30 mål i en match sedan ifjol. Trots det vann skåningarna mot Rimbo och återtog serieledningen.
– Det är alltid speciellt att möta Rimbo, säger tränaren Ulf Sivertsson.

Ulf Sivertsson var nöjd med hur laget reste sig efter den dåliga starten.Bild: AVDO BILKANOVIC
Allsvenskan
OV 38 (20)
Rimbo 31 (18)
Gästande tabellfemman Rimbo har haft stora problem med försvarsspelet under säsongen. Det syntes mot OV Helsingborg och redan i paus var resultatet 20-18, trots att hemmalaget inte bjöd på något bländande spel.
– Det är alltid speciellt att möta Rimbo, de spelar på ett helt annorlunda sätt jämfört med vad andra lag gör. I första halvlek fick de matchen precis där de ville ha den, med mycket ryckigt spel och kontringar. Hälften av deras mål var på kontring, säger OV-tränaren Ulf Sivertsson.
Efter paus tog skåningarna tag i taktpinnen och gick ifrån till en klar seger. När slutsignalen ljöd i Idrottens Hus inför 622 jublande åskådare stod det på 38-31 på resultattavlan.
– Jag är jättenöjd med insatsen till slut, vi fick inte panik även om vi fick några konstiga domslut och utvisningar emot oss, säger han.
Det hör inte till vanligheterna att ni släpper in över 30 mål.
– Nej. Men sedan är det så att det är betydligt fler anfall än i en vanlig match med alla snabba avkast och sådär. När de gick över till sju mot sex tycker jag att vi klarade av det bra, det var snarare så att vi ryckte ifrån.
I och med segern klättrade OV återigen upp på förstaplatsen, dock med en match mer spelad än tvåan Varberg.
– Nu har vi sex finaler kvar, och vi har sagt att vi tar en match i taget. Det är Kungälv nästa och den matchen blir viktig. Alla matcher är viktiga, det kanske blir så att vi måste ta full pott.
Börjar ni känna press?
Nej, ingen press över huvud taget. Vi vet vad vi måste göra och det är att vinna handbollsmatcher.
OV:s högernia David Svensson utgick med en skadad axel i andra halvlek, men efteråt gav tränaren lugnande besked.
– Det är nog ingen fara, han fick en smäll på axeln. Sen sparade vi Oskar Cosmo också, han fick ju två utvisningar och hade sedan tidigare ett rött kort. Där fick Oskar Joelsson hoppa in, vilket han inte gjort tidigare. Jag tycker att han klarade av det jättebra, säger han.
Gå till toppen