Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skånskt hockeymästerskap i ny form

Stora delar av Skånes hockeyframtid intog i helgen Lindab Arena för att göra upp om tre distriktsmästartitlar. För första gången spelas DM-slutspelet i samlad form under en och samma helg.

I DM-slutspelet deltar spelare från nio olika föreningar i tre klasser – U 13, U 14 och U 15. Arrangörsklubben Rögle BK var representerat i samtliga klasser.
– Rögle är förhandsfavorit i de här sammanhangen, säger Anna Berglund, projektledare och något av arrangemangets allt-i-allo.
Projektledaren Anna Berglund.Bild: Sven-Erik Svensson
Förutom att matcher hela tiden pågår i Lindab Arena och i Akademihallen, bjuds det på sidoaktivieter i Lindab Arena i form av bilsimulator, VR-glasögon och föreläsningar om näringslära.
– DM har hittills varit utspritt på en massa spelorter. Vi bestämde oss för att göra något mer av Skånska mästerskapen. Vi har blivit väl bemötta av Rögle BK, som nappade på idén, säger Magnus Karlsson, tävlingsledare i Skånes ishockeyförbund.
Ungdomshockeyn har sina bekymmer. Ledare och föräldrar klarar inte alltid av att lägga band på sina känslor.
– Det är ju inte klokt att vi ibland tvingas ha vuxna domare i matcher för 10-åringar för att det ska fungera. Men vi jobbar hårt för att får bort dålig attityd och våldet på rinkarna, säger Magnus Karlsson.
Under DM delas ett Fair play-pris ut till en spelare i varje lag.
Malmöjubel efter mål mot Rögle i U13-klassen.Bild: Sven-Erik Svensson
Under semifinalen i U 13 mellan Rögle och Malmö IF, på förhand en av de mer prestigefyllda matcherna, syntes inga spår varken av dålig attityd eller regelvidrigheter. Efter en match där Rögle tog ledningen och lagen till en början bytte chanser med varandra drog Malmö längsta strået och gick till slut ifrån till en komfortabel 6-2-vinst.
Johanna Norlin tröstar sonen Isak efter semifinalförlusten mot Malmö.Bild: Sven-Erik Svensson
Johanna Norlin var en av hockeyföräldrarna som gav några värmande ord till gråtande hemmaspelare som passerade på väg till omklädningsrummet.
– Det gäller att peppa killarna. Nu blir det pannkakor och snart är det ny match. Och i slutändan är alla vinnare, säger hon.
Rögleklacken höll stilen.Bild: Sven-Erik Svensson
Gå till toppen