Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

26-åring åtalas för rån mot hemtjänstpersonal

En 26-åring, som bland annat misstänks för att ha stulit hemtjänstens bil, åtalas nu för bland annat rån. En av kvinnorna som jobbade natt i hemtjänsten blev svårt misshandlad i samband med rånet.

Det var natten till den 15 januari som 26-åringen närmade sig de båda kvinnorna där de satt i en bil i Östra Ljungby. Kvinnorna arbetar i kommunens hemtjänst och hade ett sent arbetspass. Bilen de färdades i användes av hemtjänsten.
De hade just satt sig i bilen och en av dem var på väg att kolla sin tjänstetelefon när en ung man närmade sig. Enligt polisförhören ska 26-åringen inledningsvis ha bett om att få låna en telefon av dem, innan han sade "detta är ett rån". Han visade ett pistolliknande föremål och hotade hemtjänstpersonalen att lämna ifrån sig bilen, bilnycklarna och en tjänstemobil.
En av kvinnorna blev slagen i ansiktet vilket ledde till en näsfraktur, blodvite, svullnad och smärta. Också kollegan fick slag i ansiktet och dessutom en spark i ryggen.
26-åringen körde iväg med den stulna bilen. Han stoppades senare vid väg 13 av polis, som tidigare fått larm om att en person blivit hotad av en yngre man på Stationsvägen i Östra Ljungby.
När 26-åringen steg ur bilen ska han ha hotat de båda poliserna och riktat ett pistolliknande föremål mot dem, vilket bidrog till att en av poliserna sköt ett varningsskott. Enligt åklagaren hade 26-åringen en attrapp som såg ut som en riktig pistol, vilket gör att hotet rubriceras som grovt.
26-åringen häktades tre dagar senare. I polisförhören har han sagt att han varken erkänner eller förnekar rånet, hoten eller bilstölden eftersom han inte kommer ihåg händelserna.
Sammanlagt åtalas 26-åringen för rån, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och grovt hot mot tjänsteman.
Läs också 26-åring häktad för stöld av hemtjänstbil och hot mot polisen
Läs också Hemtjänstpersonal misshandlades och bestals på sin bil i Östra Ljungby – mår under omständigheterna "okej"
Gå till toppen