Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

52-åring var hotfull mot bilister – döms för ofredande

En 52-årig man hemmahörande i Ängelholms kommun döms för ofredande och olaga hot.

Händelserna inträffade i våras.
Vid ett tillfälle har mannen ofredat två personer genom att gå fram till deras bil och skrika "danskjävlar" åt dem. Han ska även ha tagit loss och kastat bort ett hjul till en cykel som var monterad på bilen. När en kvinna gick ur bilen för att lugna ner honom har han knuffat henne och slagit henne med öppen hand på huvudet.
Vid ett annat tillfälle har 52-åringen ställt sig framför en kvinnas bil och hindrat henne från att köra vidare. I handen höll han vad hon uppfattade som ett bollträ. Men även om Helsingborgs tingsrätt anser att det är bevisat vad som hänt, så bedömer man inte just den händelsen som ett ofredande i lagens mening.
Mannen döms däremot för att ha hotat sin mor, bland annat på sms.
52-åringen har varken erkänt eller förnekat handlingarna. Däremot har han sagt att han inte har några tydliga minnen eftersom han mådde dåligt under perioden.
Tingsrätten dömer mannen till skyddstillsyn.
Gå till toppen