Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Detonation i centrala Landskrona: ”Huset skakade”

Polisen har spärrat av ett område i centrala Landskrona efter en detonation på platsen. Nationella bombskyddet beordrades till platsen. Det är en dörr till en tvättstuga som sprängts.

Polis och bombtekniker var på plats på Södra Långgatan i centrala Landskrona efter detonationen.Bild: Johan Nilsson/TT
Klockan 02.19 natten till måndagen fick polisen in flera samtal från personer som vittnade om en hög smäll på Södra Långgatan i Landskrona.
– Billarm går och någon säger att huset skakar. Då tittar man ut och man ser inte att det brinner men det är flera rutor skadade på en fastighet, dock inga på fastigheten mittemot, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl i polisregion Syd.
Michael Olsson, som bor i närheten av den aktuella platsen, vaknade själv av smällen. Han skickade den här bilden till tidningen. "Det kom en rejäl smäll kl 02.20, och det skakade till även här i bostadsområdet där jag bor", berättar han för tidningen.Bild: Michael Olsson/Läsarbild
När polisen kommer på plats konstaterar man att något exploderat på platsen och spärrar av ett område runt den aktuella fastigheten.
– Nu har man påbörjat dörrknackning i området för att se om vittnen sett någonting, säger Thomas Söderberg vid kvart i fyra på morgonen.
Ingen person ska ha kommit till skada. Nationella bombskyddet och kriminaltekniker beordrades till platsen.
– Kriminaltekniker för att säkra spår ur bevishänseende och nationella bombskyddet för att säkerställa att det inte är något farligt kvar och om det är rester av något farligt kvar, att de kan ta hand om det.
Bild: Johan Nilsson/TT
Polisen har ännu ingen misstänkt för brottet som inledningsvis inte har någon rubricering. Troligtvis kommer det att handla om allmänfarlig ödeläggelse.
– Det är tredje natten i rad nu som det har smällt i regionen, på västra sidan i Skåne. Det är inget samband som vi kan se annat än just att det har smällt, men det får man utreda vidare, säger Thomas Söderberg.
Den utsatta fastigheten ska enligt polisen vara ett litet flerfamiljshus och man vet inte varför detonationen skett just där.
– Det ska ha detonerat i anslutning till en källarnedgång, om det är några skador på dörren där vet jag inte. Vi vet ännu inte vad som detonerat, säger Thomas Söderberg.
Bild: Johan Nilsson/TT
Strax före klockan fyra fanns det ingen uppgift om att huset hade behövt utrymmas.
Vid sjutiden på morgonen meddelar polisen att man är klar på platsen och att det blev som man trodde tidigare på natten - en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har upprättats.
Det var en dörr till en tvättstuga i källarplanet som sprängts och flera fönsterrutor skadades i samband med explosionen. Ingen person har skadats vid händelsen.
Gå till toppen