Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

En rogivande norgehistoria i Gamla rådhuset

Gerd-Anne Ambles tavlor skapar lugn och ro i rummet.

Gerd-Anne Ambles tavlor, som nu ställer ut i Gamla rådhuset, skapar lugn och ro.Bild: Michael Lundblad
Hennes tavlor i olja är meditativa.
– Det jag målar är ofta enkelt att förstå, så jag behöver inte ha några förklarande titlar eller texter till mina tavlor, säger Gerd-Anne Amble.
Flera av tavlorna föreställer dottern Åsa från det att hon var liten till hon blir vuxen.
– Nu har Åsa, som bor i London, fått en dotter. Vi får väl se om jag kommer att måla av mitt barnbarn också, säger Gerd-Anne Amble, som efter den här utställningen i Gamla rådhuset ska åka till London.
Pyttebron en höstdag, innan den målades om, är ett av motiven som Gerd-Anne Amble ställer ut i Gamla rådhuset.Bild: Michael Lundblad
Utställningen kan vara intressant även för barn.
Dels finns både leksaker och djur med på flera av tavlorna. Dessutom har Gerd-Anne Amble gjort en del små figurer som är både skrämmande och lustiga.
– Jag ska faktiskt ha med material så att barn själv kan prova på att göra sådana här figurer, säger hon.
Gerd-Anne Amble kommer ursprungligen från Vestlandet i Norge, men flyttade till Sverige på 1970-talet och har jobbat som illustratör. Sedan drygt fyra år bor hon i Ängelholm.
Veckans utställning är första gången Gerd-Anne Amble ställer ut i Gamla rådhuset.Bild: Michael Lundblad
– Jag blev verkligen förtjust i det öppna landskapet här. På Vestlandet finns så många berg som tar rymden och djupet i naturen. Här är landskapet öppnare och det tilltalar mig, säger Gerd-Anne Amble.
Detta är första gången hon ställer ut i Gamla rådhuset. En gång tidigare har hon ställt ut i Ängelholm. Det var på Kronohäktet för drygt två år sedan.
Hennes utställning Potpuri, visas i Gamla rådhuset den 11-16 februari. Måndag-fredag är utställningen öppen klockan 12-17 och lördag klockan 11-14.
Gå till toppen