Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

En rogivande norgehistoria i Gamla rådhuset

Gerd-Anne Ambles tavlor skapar lugn och ro i rummet.

Gerd-Anne Ambles tavlor, som nu ställer ut i Gamla rådhuset, skapar lugn och ro.Bild: Michael Lundblad
Hennes tavlor i olja är meditativa.
– Det jag målar är ofta enkelt att förstå, så jag behöver inte ha några förklarande titlar eller texter till mina tavlor, säger Gerd-Anne Amble.
Flera av tavlorna föreställer dottern Åsa från det att hon var liten till hon blir vuxen.
– Nu har Åsa, som bor i London, fått en dotter. Vi får väl se om jag kommer att måla av mitt barnbarn också, säger Gerd-Anne Amble, som efter den här utställningen i Gamla rådhuset ska åka till London.
Pyttebron en höstdag, innan den målades om, är ett av motiven som Gerd-Anne Amble ställer ut i Gamla rådhuset.Bild: Michael Lundblad
Utställningen kan vara intressant även för barn.
Dels finns både leksaker och djur med på flera av tavlorna. Dessutom har Gerd-Anne Amble gjort en del små figurer som är både skrämmande och lustiga.
– Jag ska faktiskt ha med material så att barn själv kan prova på att göra sådana här figurer, säger hon.
Gerd-Anne Amble kommer ursprungligen från Vestlandet i Norge, men flyttade till Sverige på 1970-talet och har jobbat som illustratör. Sedan drygt fyra år bor hon i Ängelholm.
Veckans utställning är första gången Gerd-Anne Amble ställer ut i Gamla rådhuset.Bild: Michael Lundblad
– Jag blev verkligen förtjust i det öppna landskapet här. På Vestlandet finns så många berg som tar rymden och djupet i naturen. Här är landskapet öppnare och det tilltalar mig, säger Gerd-Anne Amble.
Detta är första gången hon ställer ut i Gamla rådhuset. En gång tidigare har hon ställt ut i Ängelholm. Det var på Kronohäktet för drygt två år sedan.
Hennes utställning Potpuri, visas i Gamla rådhuset den 11-16 februari. Måndag-fredag är utställningen öppen klockan 12-17 och lördag klockan 11-14.
Gå till toppen