Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera bilbränder i Gävle

Flera bilar har brunnit i Gävle. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Sju bilar och en husbil har brunnit i stadsdelen Brynäs i Gävle. Ytterligare ett antal bilar har skadats av värmen från de brinnande fordonen.
Polis och räddningstjänst larmades till platsen strax före klockan fyra natten till måndagen. Bränderna uppges på måndagsmorgonen vara under kontroll.
– Vi får in larmet av boende som vaknar av ljud och ser en kille, som eventuellt kan sättas samman med bränderna, som springer runt på parkeringen, säger Linda Wideberg, presstalesperson i polisregion Mitt.
Under natten har polisen hört vittnen som befunnit sig på platsen. Ingen är ännu gripen. Brottsrubriceringen är skadegörelse genom brand.
Det har brunnit på tre olika platser inom en radie av 150 meter, enligt Daniel Åström, inre befäl på Gästrike räddningstjänst.
– Det började brinna medan vi var på plats. Det är ett område vi har haft problem med tidigare, det har kommit lite i omgångar, säger han.
Två fönsterrutor har också krossats på byggnader i närheten.
Gå till toppen