Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Försvunnen misstänks ha mördats

En man misstänks ha mördat en kvinna i Avesta och kan ha rymt utomlands med ett litet barn, enligt polisen. Upprinnelsen till händelsen var ett bråk i parets gemensamma lägenhet.

Polisen misstänker att en person som varit försvunnen i Avesta har mördats någon gång under helgen.Bild: Niklas Hagman
Polisen misstänkte från början att mannen har mördat kvinnan, men inledde trots det en sökinsats under den senare delen av söndagen eftersom det inte gick att bortse från att hon och barnet kunde befinna sig någonstans i närheten, skadade eller vid liv.
– Det började med ett lägenhetsbråk, sedan framkommer det uppgifter som gör att vi misstänker att mannen har bragt henne om livet och försvunnit med barnet, säger polisens talesperson Tommy Lindh till TT.
Det har inte hittats en kropp i samband med utredningen, men nationella åklagarkammaren har beslutat att häkta mannen i sin frånvaro, misstänkt för mord. Mannen, som är i 45-årsåldern, misstänks även för att ha tagit med sig kvinnans barn. Det finns anledning att anta att han har lämnat Sverige via Öresundsbron, enligt polisen.
Mannen är efterlyst internationellt, och andra länders myndigheter deltar i sökandet efter honom, enligt polisen.
Gå till toppen