Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mat till svältande i Jemen på väg att ruttna

Spannmål som kan föda 3,7 miljoner människor i Jemen i en hel månad håller på att ruttna bort, varnar FN:s Jemensändebud Martin Griffiths.
Matlagret, som tillhör FN:s livsmedelsprogram WFP, har på grund av den pågående konflikten mellan Huthirebellerna och den saudiskledda koalitionen i landet varit otillgängligt i över fem månader i hamnstaden al-Hudaydah, som är en viktig hamnnod för att mat och medicin ska nå fram till det svårt drabbade jemenitiska folket.
FN-observatörer befinner sig just nu i staden för att övervaka den bräckliga vapenvilan och få igång verksamheten kring hamnen.
I förra veckan nådde parterna en preliminär överenskommelse för hur soldater ska dras tillbaka från al-Hudaydah vilket väckt visst hopp hos Griffiths.
"Med säker, obegränsad och hållbar tillgång kan FN göra denna brådskande och nödvändiga mat tillgänglig för personer i nöd", konstaterar han i ett uttalande.
Gå till toppen