Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Flera döda – varav ett barn – i protester i Haiti, Benfica vann tvåsiffrigt, Demokraternas presidentkandidat gör utspel mot Trump – och långsamt på kinesiska börser. Detta är nattens nyheter.

Flera döda i protester i Haiti

Demonstranter bygger barrikader under söndagens demonstrationer mot president Jovenel Moise i Haitis huvudstad Port-au-Prince.Bild: Dieu Nalio Chery
En 14-årig pojke dödades och en man skottskadades på lördagen, och enligt polisen dödades minst två personer i torsdags, då tusentals människor tog sig ut på gatorna på uppmaning från oppositionsgrupper.
– I fyra dagar har människor varit ute på gatorna, och presidenten säger fortfarande ingenting. Det visar att han är inkompetent, säger demonstranten Louis-Paul Vlanel till AFP.
Sedan i torsdags har haitier som kräver president Jovenel Moïses avgång fyllt huvudstaden Port-au-Princes gator.
Läs också Flera döda i Haitiprotester

Tvåsiffrig seger för Benfica

Bild: Armando Franca/AP/TT
Lissabonklubben vann med hela 10-0 mot Nacional Madeira. Lissabonklubben ligger nu tvåa i portugisiska högstaligan, Primeira Liga, en poäng efter ledande Porto.
Läs också Tvåsiffrigt för Benfica

Warren: Trump kanske inte är en fri man 2020

Den demokratiska senatorn Elizabeth Warren inledde i helgen sin presidentvalskampanj inför nästa års amerikanska val.Bild: Charlie Neibergall
Den amerikanska senatorn Elizabeth Warren inledde i helgen sin presidentvalskampanj inför nästa år och gav på söndagen några kängor till Donald Trump.
– 2020 kanske Trump inte längre är president. Faktum är att han kanske inte ens är en fri person, säger hon enligt nyhetsbyrån AP.
Läs också Warren: Trump kanske inte är en fri man 2020

Blygsam inledning på kinesisk börsvecka

Hongkongbörsen inledde handelsveckan blygsamt likaså Fastlandskinas börser som har hållit stängt under firandet av det kinesiska nyåret.
Hang Seng-index liksom både Shanghais och Shenzhens kompositindex backade omkring 0,2 procent.
Gå till toppen