Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gripen efter bilbränder i Gävle släpps

Flera bilar har brunnit i Gävle. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Tolv bilar, en husbil och ett soprum har brunnit i stadsdelen Brynäs i Gävle under måndagsmorgonen. Ytterligare ett antal bilar har skadats av värmen från de brinnande fordonen. Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada.
Bränderna uppgavs på måndagsmorgonen vara under kontroll. Det första larmet kom strax före klockan fyra natten till måndagen, enligt Linda Wideberg, presstalesperson i polisregion Mitt. Klockan 06 samt 07.30 kom sedan larm om ytterligare bilbränder.
Det har brunnit på flera olika platser inom en radie av 150 meter, enligt Daniel Åström, inre befäl på Gästrike räddningstjänst.
– Det började brinna medan vi var på plats. Det är ett område vi har haft problem med tidigare, det har kommit lite i omgångar, säger han.
Två fönsterrutor har också krossats på byggnader i närheten.
Den person som greps tidigare under måndagen har nu släppts, då bevisningen inte var tillräcklig för att hålla personen frihetsberövad, skriver SVT.
Gå till toppen