Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Damlandslaget VM-laddar i Båstad i vår

Inför sommarens VM i Frankrike kommer det svenska damlandslaget i fotboll, med lagkapten Caroline Seger i spetsen, att ladda upp i Båstad.

Damlandslaget, med lagkapten Caroline Seger, kommer att ladda upp inför sommarens VM i Båstad sista veckan i maj.Bild: Johan Nilsson/TT
Nu är det klart att svenska damlandslaget förlägger sitt uppladdningsläger inför VM i Båstad den 24-30 maj.
Det blir tredje gången sedan 2016 som ett svenskt fotbollslandslag laddar upp i Båstad inför ett internationellt mästerskap.
Träningarna kommer att ske på Örebäcksvallen i Båstad, och truppen ska bo på Hotell Riviera Strand under vistelsen.
– Vi är naturligtvis glada för att vi åter kommer att ha svenska fotbollsstjärnor som gäster på vårt hotell. Inför EM 2016 bodde herrlandslaget här och det fungerade väldigt bra, säger Marcus Bengtsson, vd för Hotell Riviera Strand i ett pressmeddelande.
Även inför VM 2018 laddade herrlandslaget upp i Båstad, men då bodde truppen på Hotell Sand.
Nu är det alltså dags för damlandslaget.
– Vi har haft en dialog med herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson, om Båstad. Han har bara positiva saker att säga så därför valde vi att också förlägga vårt läger där, säger damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson.
Det exakta programmet för landslagets vistelse i Båstad är inte klart.
VM börjar i Frankrike den 5 juni. I gruppspelet spelar Sverige mot Chile den 11 juni, mot Thailand den 16 juni och mot USA den 20 juni. Efter det blir det slutspel för de bästa lagen.
Gå till toppen