Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Förslag om fler offentliga toaletter i Båstad

En offentlig toalett på Lyckantorget efterlyses i en motion från Centerpartiet, som tycker de offentliga toaletterna är för få och för svåra att hitta.

Centerpartiet efterlyser en offentlig toalett på eller i närheten av Lyckantorget. Man vill dessutom att det ska bli enklare att hitta de offentliga toaletter som redan finns.Bild: Michael Lundblad
Offentliga toaletter är ingen skitsak. Åtminstone inte för Centerpartiet, som skrivit en motion till kommunfullmäktige i ärendet.
Den som råkar känna sig nödig på eller i närheten av Lyckantorget i Båstad kan i dagsläget ha svårt att hitta en offentlig och dygnet runt-öppen toalett.
Här vill C se en förändring och att kommunen tar fram underlag för en offentlig toalett som är öppen dygnet runt i närheten av torget.
– Vi har haft en offentlig toalett i samma hus där Ica finns. I dagsläget finns ingen plan för att ha en ny toalett där, säger Hans Paganus, fastighets- och fritidschef på Båstads kommun.
Enligt honom stängdes den offentliga toaletten på Lyckantorget under förra året. Detta eftersom det förekom problem med skadegörelse.
– När vi hade den öppen var den inte i brukbart skick så det var ingen mening att ha den kvar, säger Hans Paganus.
Centerpartiet tycker det är svagt att kommunen inte har någon offentlig toalett som är öppen dygnet runt på eller i närheten av Lyckantorget. Partiet tycker att det borde gå att hitta lösningar.
Man pekar även på att Båstad är en turistort med många besökare sommartid. Upplevelsen är att det i dag är svårt att hitta information om var de offentliga toaletterna finns när besökarna gör en sökning på kommunens hemsida. Och kartan på hemsidan som har toaletter utmärkta ska vara svår att hantera i en mobiltelefon, enligt partiet.
Därför vill C att det på hemsidan ska finnas en sökfunktion eller att man på något annat sätt enkelt kan hitta de offentliga toaletterna.
– Det är en tanke. De flesta har mobil i dag, säger Hans Paganus.
Kommunen har flera offentliga toaletter sedan tidigare. Flera av dessa är enbart öppna sommartid men en del går att använda året runt.
Någon ny offentlig toalett är inte nära förestående att anläggas. Tidigare har kommunen fått in medborgarförslag om att en toalett behövs i hamnen i Kattvik.
I kommunens budget och flerårsplan finns en ny offentlig toalett i Kattviks hamn med i planen för 2022. En ny offentlig toalett vid friidrottsarenan och Båstads GIF:s nya konstgräsplan finns med redan i år. Och planen är att det ska bli en ny offentlig toalett vid lekplatsen Gulstad 2020.
Fakta

Offentliga toaletter i Båstad

Här finns de offentliga toaletter i kommunen som är öppna året runt:

Öresjön

Ängelholmsvägen

Kyrkogatan

Prästliden

Offentliga toaletter i Båstads kommun som är öppna sommartid:

Mellanvägen

Måsvägen

Ingas väg

Silvias väg

Stora Hults strand

Glimminge parkering

Gå till toppen