Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Landskronabor häktade för grovt vapenbrott

Två män från Landskrona och en från Halmstad sitter frihetsberövade för att ha hanterat vapen. Vapenbrotten tros ha begåtts i bland annat Landskrona.

De tre har häktats av Halmstads tingsrätt misstänkta för att vara inblandade i grovt vapenbrott. Brottet, eller brotten, ska ha skett i Landskrona och i en mindre ort i Halmstad kommun.
En av de misstänkta är en 23-årig man är folkbokförd i Malmö. Men enligt åklagare Gisela Sjövall, åklagarkammaren i Halmstad, vistas han framför allt i Landskrona. Han greps och anhölls i tisdags i förra veckan och häktades därefter.
Den andre Landskronabon, en 30-åring, greps och häktades ungefär samtidigt.
Den 46-årige Halmstadbon häktades ett par veckor dessförinnan.
23-åringen har tidigare dömts för bland annat människorov, utpressning och grovt vapenbrott. Brotten hade kopplingar till nordvästra Skåne.
30-åringen satt förra året häktad misstänkt för ett utpressningsförsök men friades av domstolen.
Brottsutredningen i Halmstad är ännu i ett tidigt stadium och kammaråklagare Gisela Sjövall är därför sparsam med uppgifter.
Men hon säger:
– Brotten har begåtts i Halmstad och Landskrona. Jag kan inte gå in på vad det är för typ av vapen men det rör sig om några vapen. Vad man gjort i form av beslag och var man gjort beslagen är lite för tidigt att gå ut med.
Brotten har begåtts från mitten av december till början av februari.
Vilken koppling männen har med varandra när det gäller vapenbrottet vill Gisela Sjövall inte säga något om.
Männen blev misstänkta för brott i samband med en annan, pågående utredning.
Åtal väntas väckas under våren.
Gå till toppen