Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Minnesord om Staffan Broomé

Vår vän Staffan Broomé, Helsingborg har, som tidigare meddelats, lämnat oss. Närmast anhöriga är barnen Filip och Gustav samt syskon med familjer.

Staffan fanns i våra liv i 40 år. En lång tid och alldeles, alldeles för kort.
Staffan gjorde alltid intryck när han med liv och lust deltog i, eller ledde, olika aktiviteter. Ingen kunde som Staffan kalla ihop en stor vänkrets till ett dopp i havet eller en grillkväll.
Efter gymnasiet hittade han nya möjligheter på Eslövs Folkhögskola. Tre ynglingar från Helsingborg studerade hårt, med avbrott för flera minnesvärda fester.
Staffan provade flera utbildningar och valde till sist ekonomi. Han var en född säljare och många är de olika områden han provat. Alltifrån surfskola till sitt sista arbete med att engagerat bygga upp en ytterst kompetent grupp som arbetade med digitala lösningar i affärslivet.
Vi tillhör den generation som bildade familj på 90-talet. Staffan och Karin och Filip och Gustaf. Staffan var verkligen glad för sina söner och njöt av äventyr tillsammans med dem. Han fullföljde den Brooméska traditionen med somrar på Rossö i Bohuslän. Ofta lockades vi vänner med, och då bjöds det även på favoritsysselsättningen dykning.
Anders delade studietid med Staffan i Göteborg. Efter en dykutflykt i Bohuslän och förhandlingar, som naturligtvis sköttes av Staffan, med fiskare, ordnades en fest med skaldjur som tema. Inledningsvis invaderades köket av krabbor på rymmen, som dock infångades och tillreddes till alla gästernas belåtenhet.
Sedan dess har det blivit många dyk- och snorkelturer, de flesta med Staffan som drivande. För Inte så länge sedan ville han simma över Sundet, vilket också gjordes.
Staffan träffade Ulla på Ströget, och Ulla har berättat att hon föll snabbt för hans förmåga att locka till skratt.
Vi kommer att sakna hans närvaro i våra liv, en alltid uppskattad middagsgäst. Nyfiken, intresserad och frågvis är ord som gör honom rätta. I sommar kommer vi att grilla och tänka på Staffan.
Anders Möller
Mia Lindroth
Gå till toppen