Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Spontanfest i Viken urartade – nu åtalas två män för grov misshandel

Spriten flödade och för en man i 45-årsåldern slutade det med att han blev knivhuggen i nacken. Den misstänkte gärningsmannen blev själv upprepade gånger nerslängd för en trappa och fick en hjärnblödning.

Sent på kvällen den 6 april blev det i all hast beslutat att två par skulle festa tillsammans i Viken. Det blev en rejält blöt tillställning och vid inte mindre än tre tillfällen fick polisen rycka ut.
De båda männen är tillsammans med två systrar och redan direkt uppstod bråk. Det hela ska ha börjat som en svartsjukehistoria. I polisutredningen finns uppgifter att båda två ska ha tafsat på den andres partner.
Kvinnorna har däremot inte kunnat kasta något närmre ljus kring vad som egentligen utspelade sig under kvällen. När polisen kom dit sista gången rådde stor oreda i villan, det var blod överallt liksom sönderslagna saker. De båda kvinnorna var så berusade att de inte gick att höra.
Ett nyckelvittne blir därför det ena parets tonårige son som blev vittne till våldsamheterna. Enligt honom fick hans pappa flera knytnävsslag i ansiktet, fick ett kristallglas i huvudet, slagen med en hockeyklubba och sedan vid upprepade tillfällen dessutom nerslängd från en trappa.
I ett senare skede av bråket ska den nerslängde ha attackerat sin antagonist med kniv. Knivhugget träffade i nacken, men orsakade inga allvarligare skador.
Nu åtalas båda männen för grov misshandel. Den ene fick livshotande skador. Det upptäcktes dock inte förrän tre dagar senare när huvudvärken inte gick över och han fick ett krampanfall. Det visade sig att han fått en hjärnblödning och det blev akut operation.
Han varken erkänner eller förnekar och säger sig inte ha något minne av att han knivhuggit den andre. Han också dimmiga minnen från den misshandel han själv utsattes för.
Den andre åtalade nekar. Han medger att han utövat visst våld, men hävdar att han bara agerade i självförsvar.
Det enda alla inblandade är överens om i händelsen är att det aldrig hade hänt om de inte hade druckit så mycket sprit.
Gå till toppen