Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Wihlborgs rapporterar nya rekord

Wihlborgs rapporterar ökade hyresintäkter och förbättrat förvaltningsresultat för 2018. Båda siffrorna är nya rekord för bolaget.

Ulrika Hallengren , vd för Wihlborgs.Bild: Pressbild Peter Westrup
Fastighetsbolaget Wihlborgs rapporterar en ökning av hyresintäkterna med 14 procent, till 2,7 miljarder kronor för helåret 2018. Förvaltningsresultatet förbättrades med 19 procent, till 1,9 miljarder kronor. Båda siffrorna är nya rekord för bolaget.
— Ända sedan vi börsnoterades 2005 har varje år varit ett rekordår, oavsett om man ser till hyresintäkter, driftsöverskott eller förvaltningsresultat, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs, i en kommentar.
Bolaget har i dagsläget beslutade investeringar i nya projekt på mer än två miljarder kronor.
— Mot bakgrund av den goda regionala efterfrågan är det avgörande att vi kan fortsätta utveckla nya ytor i alla våra städer, säger Ulrika Hallengren.
Wihlborgs äger och förvaltar totalt 310 kommersiella fastigheter i Malmö (34 procent av bolagets bestånd), Lund (11 procent), Helsingborg (26 procent) och Köpenhamn (29 procent). Bolaget har också nybyggnadsprojekt igång på samtliga fyra orter.
Gå till toppen