Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

BoIS nye backbjässe: "Jag har tagit en ledarroll"

För första gången spelar Viktor Wihlstrand på högre nivå än division 2. Då är 27-åringen sig själv.
– Jag ser till att synas och höras ordentligt, säger han.

Viktor Wihlstrand är ett av många BoIS-värvningar från lägre nivå.Bild: AVDO BILKANOVIC
Viktor Wihlstrand har en lång rad säsonger i division 2 och division 3 bakom sig. Efter sin femte säsong i Hittarp blev han klar för Landskrona BoIS i vintras.
Nästan exakt en månad in i försäsongen konstaterar den 27-årige mittbacken att han har tagit med hela sin verktygslåda till Landskrona ip.
Då pratar vi inte minst om ledarskap.
– Jag har fortsatt på samma spår som jag hade i Hittarp, jag ser till att synas och höras ordentligt. Jag tar ansvar på planen. Det är många unga killar i laget, det vill till att vi som är lite äldre tar tag i taktpinnen och ser till att höras. Jag har tagit lite av en ledarroll på det sättet, säger han.
– Jag känner att jag har med mig en positiv känsla från förra säsongen. Det har känts okej på försäsongen, men jag har hållits tillbaka lite av en spökande baksida. Jag känner mig inte i hundraprocentig form ännu, men det är på rätt väg. Jag är nog snart där.
Viktor Wihlstrand har spelat i samtliga träningsmatcher och fick bära lagkaptensbindel i en kvart mot Frem, men efter 3–1-förlusten mot Fremad Amager i lördags har han vilat. Baksidan av högra låret bråkar.
– Det är ingen bristning men jag har varit stel i några veckor. Vi har behandlat med akupunktur och rehabilitering men det ligger och gnager hela tiden. Det har gått åt rätt håll men vi är inte helt nöjda med utvecklingen. Förhoppningsvis är det full fart från torsdag igen. Vi ska ta en utvärdering då.
Viktor Wihlstrand har spelat i Högaborg, Råå och Hittarp. Att representera Landskrona BoIS är något annat.
– Det är hög kvalitet på planen och det känns som att Landskrona BoIS har fått ordning på organisationen. Det är ordentlig ordning och reda nu, det känns proffsigt. Det märks att det är en stor förening, det är stort intresse – alltid folk som tittar på träningarna och ordentligt med folk på matcherna. Det händer grejer kring laget och klubben. Jag är positivt överraskad, säger han.
Hur tar du in det?
– Det är bara kul, jag ser det som en extra sporre. Det är jätteinspirerande att folk bryr sig. Folk brydde sig i Hittarp också, men här är det på en helt annan nivå. Det är folk som verkligen brinner för den här klubben. Hittills har det varit idel glada tillrop, sen får vi se hur det blir när vi eventuellt börjar förlorar några matcher. De har ju ett rykte om sig att vara ganska tuffa när det går dåligt, men än så länge är mina intryck goda, säger Viktor Wihlstrand.

Spelarna som är nya i BoIS-truppen

Viktor Wihlstrand, mittback, Hittarp.
Jonathan Asp, ytterback, Notodden (Norge).
Kevin Alin, målvakt, Kvarnby.
Robin Hofsö, forward, Eskilsminne.
Linus R Olsson, forward, Rosengård.
Max Mårtensson, forward, HIF:s U19-lag.
Kofi Yeboah Addae, ytterback, Rosengård.
Sumar Almadjed, mittfältare, Hittarp.
Joel Sundström, mittfältare, Högaborg.
Filip Olsson, mittfältare, Eslöv.
Jesper Lernesjö, back, Högaborg.
Hampus Fehrm, mittfältare/forward, uppflyttad från U19-laget.
Emil Jönsson, mittfältare, uppflyttad från U19-laget.
Luka Petrovic, mittback, har fått lärlingskontrakt.
Gå till toppen