Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hög chef slutar i kommunen – ska starta eget

Stadens administrativa direktör Elin Ask lämnar i sommar sin tjänst för att istället starta juridisk byrå. Stadsdirektör Palle Lundberg beklagar att hon lämnar.

Elin Ask, avgående administrativ direktör i Helsingborgs stad.Bild: Helsingborgs stad
Efter tio år i staden, varav ungefär fem år som chef, lämnar administrativa direktören Elin Ask i sommar sin tjänst för att starta en juridisk byrå tillsammans med stadsjuristen Magdalena Kocan.
– Vi har tänkt oss att starta en byrå där vi erbjuder juridiska tjänster till kommuner, kommunala företag och till andra bolag. Något vi vill göra tillsammans. Det blir en väldig utmaning att gå från något tryggt till något lite mer oförutsägbart. Men samtidigt spännande och kul, säger Elin Ask.
Som administrativ chef är hon chef för stadsledningsförvaltningen med ungefär 300 medarbetare. Palle Lundberg beklagar att hon lämnar sin tjänst.
– Elin Ask har arbetat i staden i tio år och har själv sagt att hon vill gå vidare till nya utmaningar. Jag beklagar så klart detta. Men att starta en byrå är viktigt för henne och i grunden tycker jag att vi som arbetsgivare ska uppmuntra de anställda att göra vad de brinner för, säger han.
Enligt Palle Lundberg är hon en uppskattad chef och skicklig jurist.
– Hon har utvecklat stadsledningsförvaltningen på ett mycket bra sätt och varit en viktig pusselbit i min ledningsgrupp. Vi är många som kommer att sakna henne, säger Palle Lundberg.
Det blir inte brist på jurister i staden när två nu slutar?
– Det är klart det blir kännbart, det ska jag inte sticka under stol med. Vi kommer att dra igång rekrytering med en gång och förhoppningsvis har vi nya personer på plats efter semestrarna, säger Palle Lundberg.
Gå till toppen