Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Löfven till toppmöte i Egypten

Egyptens president Abd al-Fattah al-Sisi (bilden) kommer vara värd för toppmötet tillsammans med EU:s rådsordförande Donald Tusk. Arkivbild.Bild: Frank Franklin II AP/TT
Statsminister Stefan Löfven kommer att delta i ett toppmöte mellan EU och Arabförbundet i Sharm el Sheikh i Egypten den 24-25 februari, skriver regeringskansliet i ett pressmeddelande.
Migration, klimat och utvecklingen i Syrien är några av de frågor som antas prägla diskussionerna på toppmötet, som blir det första hittills mellan stats- och regeringschefer från EU och Arabförbundet och går ut på att skapa en närmare regional dialog och fördjupat samarbete.
På mötesagendan finns även punkter som multilateralt samarbete samt handel och investeringar.
Mötet har föregåtts av ett möte mellan utrikesministrar från länderna i EU och Arabförbundet.
– Vad som än händer i arabvärlden så påverkar det européer och vad som än händer i Europa påverkar arabvärlden. Vi har ett ansvar att anstränga oss för att hitta gemensamma lösningar på gemensamma utmaningar, sade EU:s utrikesrepresentant Federica Mogherini efter utrikesministermötet.
Gå till toppen