Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

R Kelly – ny video påstås visa övergrepp

En video där en man som påstås vara R Kelly har sex med en minderårig flicka ska ha lämnats in till amerikanska åklagare, uppger CNN. VHS-bandet ska ha kommit åklagaren tillhanda via advokaten Michael Avenatti som företräder en person han beskriver som en visselblåsare mot den skandalomsusade rnb-stjärnan.

Advokaten Michael Avenatti säger sig ha hittat en ny video där sångare R Kelly har sex med en minderårig flicka. Arkivbild.Bild: Frank Micelotta
I den 42 minuter långa filmen, som setts av CNN, har en man som påstås vara R Kelly sex med en flicka som flera gånger beskriver sitt könsorgan som 14 år gammalt. Mannen urinerar också på flickan, enligt CNN.
Michael Avenatti säger till CNN att han gett VHS-bandet till åklagarmyndigheten i Chicago i helgen.
Rnb-stjärnans advokat säger sig inte ha blivit informerad om den senaste utvecklingen i fallet och åklagarmyndigheten har inte bekräftat att en utredning faktiskt pågår.
2002 åtalades R Kelly för barnpornografibrott efter att han påstods ha spelat in en sexvideo med sig själv tillsammans med en 14-årig flicka, men han friades sex år senare.
R Kelly anklagades 2017 för att i flera år ha hållit unga kvinnor fångna under sektliknande förhållanden. I dokumentärserien "Vi överlevde R Kelly" från 2019 vittnar flera kvinnor om fysiska och psykiska övergrepp som sångaren ska ha begått, i vissa fall när de var minderåriga.
Efter att serien sändes i amerikansk tv har flera artister bett om ursäkt för att de samarbetat med sångaren, bland annat Lady Gaga, Celine Dion och Chance the rapper.
R Kelly har tillbakavisat alla anklagelser.
Gå till toppen