Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Han startar skivaffär i Ramlösa

Olof Falkenström lever ut sitt musikintresse med Ramlösa Records. Vinyl, cd, böcker och musiktidningar ska fylla den nya butiken.
– Jag är musiknörd, säger han.

Olof Falkenström framför nyöppnade Ramlösa Records på Surbrunnsgatan.Bild: Stefan Lindqvist
I en gammal affärslokal på Surbrunnsgatan, som tidigare huserat bland annat en livsmedelsbutik, finns numera en helt ny skivbutik.
Bakom satsningen står Olof Falkenström.
– Jag är musiknörd och har tidigare åkt på skivmässor och sålt mycket på Tradera. Men till sist kändes det inte så kul. Jag ville gärna träffa folk. Så då dök tanken upp på en egen butik, säger han.
Vinyl, cd, musikböcke roch musiktidningar fyller Olof Falkenströms nya butik.Bild: Stefan Lindqvist
Till vardags arbetar Olof Falkenström som ekonom, men fredagar (15–18) och vissa lördagar (vilka meddelas via butikens Facebooksida) kommer han att hålla Ramlösa Records öppet.
– Det är ju en hobbygrej. Sen får vi se hur det funkar. För 30 år sedan hade tanken på en skivaffär i Ramlösa varit helt otänkbar. Men i dag är ju sådana här ställen mer som ett utflyktsmål. Jag vet själv hur jag funkar, säger Olof Falkenström.
– Tanken är att det här ska vara ett ställe där man hänger en fredagseftermiddag. Kollar på skivor och dricker kaffe.
Konsertaffischer med AC/DC, Yngwie Malmsteen, Deep Purple och Helix konsert på Olympia vittnar om inriktningen på musiken. Det är hårdrock som är huvudspåret.
– Men jag är ju öppen för det mesta. Jag har ju till exempel en hel del Elvis-plattor, säger Olof Falkenström.
Gå till toppen