Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ljungavallen får omklädning i moduler

Nu är det äntligen bestämt. Ljungbyheds IF kan flytta ut ur gamla Ljungby skola. ”Det ska bli fantastiskt skönt” säger vice ordförande Stig Kryhl.

LIF:s slitna lokaler har varit en segdragen historia. Ernie Larsson visar upp duschrummen i ett reportage från 2011.Bild: Niklas Gustavsson
Ljungbyheds IF, som bedriver fotbollsverksamhet från knattar och upp till seniora herr- och damlag, har i åratal försökt hitta ett alternativ till att använda gamla Ljungby skola som klubbhus och omklädningsrum.
Genom åren har det dryftats idéer om allt från att bygga nytt till att flytta in verksamheten till Ljungbyhed park.
Under en längre tid har siktet istället varit inställt på specialinredda baracker. Tekniska förvaltningen lyckades hitta begagnade moduler för en dryg halv miljon och den 30 januari togs beslutet i kultur- och fritidsnämnden. Totalt finns 4,5 miljon kronor anslagna, pengar som man nu kan använda till inköp och ombyggnad.
Ambitionen är att de ska vara klara för användning till sensommaren eller hösten.
Enligt Stig Kryhl, vice ordförande i LIF, ska barackerna inrymma fyra separata omklädningsrum, plus rum för domare. Där ska också finnas en samlingslokal för föreningen och förråd.
– Det ska bli fantastiskt skönt, en enorm skillnad i förhållande till i dag. Det är tak över huvudet, men underhållet är väldigt eftersatt och vi har stora kostnader för uppvärmning, säger han.
Det nya ”klubbhuset” kommer också ligga närmre verksamheten och blir mer funktionellt.
– Barackerna ska ligga mellan planerna, så det blir en väldigt mycket bättre placering.
Gå till toppen