Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

ÖVK tappade konceptet – och matchen

När spelet låste sig för ÖVK kunde Falkenberg ta kommandot och vinna.
– När det blev stressat trodde vi inte på vår idé längre och ändrade till något annat.

Tony Westman och hans ÖVK tappade poäng när laget tappade konceptet i andra set.Bild: MATHILDA AHLBERG
Play Off
Örkelljunga 2
Falkenberg 3
Det mesta såg bra ut för Örkelljunga i play off-spelets första hemmamatch och det var en riktigt rolig match att titta på med räddningar långt utanför plan. 25–21 i första set mot Falkenberg fortsatte med en strålande inledning och 13–6 till hemmalaget. I det andra.
Sen rasade det ihop fullständigt under två roteringar, ÖVK skapade bara ihop ytterligare sex poäng och Falkenberg tog setet med 25-19.
ÖVK-tränare Tony Westman har svårt att sätt fingret på vad som egentligen hände.
– Vi fastnade och kom inte ur det. Egentligen var det inte något speciellt och Falkenberg spelade riktigt bra.
ÖVK kom tillbaka och dundrade genom tredje set (25-15), men det var som den där genomklappningen i det andra setet hängde över laget som tappade fjärde samt skiljesetet.
Därmed 3–2 till Falkenberg och endast en pinne stannade kvar i Örkelljunga.
– Vi gjorde saker som vi inte gjort innan jul. Nivån droppade och vi måste bli bättre på att avsluta seten även om vi inte spelar vår bästa volleyboll, säger Tony Westman.
– Man kan inte gå runt och vänta på att någon annan ska lösa det. Tomas [Vilimas] och Peter [Lundgren] som burit laget hade det tungt i de här seten och jag kan gilla idén att vi har andra som kliver fram och gör bra ifrån sig.
Man brukar vara sex spelare på en planhalva.
– Precis. Oavsett om någon spelar dåligt måste vi hitta sätt att vinna, men vi saknar självförtroendet att göra det när det går dåligt. När det blev stressat trodde vi inte på vår idé längre och ändrade till något annat.
– Vi är tillräckligt bra att slå alla lagen här, säger Tony Westman.
Ny chans på söndag mot Linköping som också står på sex poäng i play off-serien.
Gå till toppen