Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Alla tiders teaters Martha Vestin fick hederspris på Scenkonstgalan

På måndagskvällen fick Martha Vestin som ledde Sommarteater på Krapperup – numera Alla tiders teater – hederspris för sina insatser främst för den platsspecifika teatern i Kullabygden.

Martha Vestin prisades på Scenkonstgalan i måndagskväll.Bild: Sven-Erik Svensson
Det är en glad Martha Vestin som dagen efter Scenkonstgalan i Göteborg kan konstatera att hon är hederspristagare.
– Jag känner mig verkligen hedrad. Jag blev överraskad när de hörde av sig. De kontaktade ju mig i förväg för annars hade jag inte gått dit, säger Martha Vestin till HD.
Under stor pompa och ståt fick hon ta emot en plakett med sitt namn på och motiveringen:
"En konstnär som verkat med naturen som sin scenografi och med solen som sitt scenljus, som tagit platsspecifik teater och begreppet 'platsens ande' till en helt ny nivå".
– Jag är väldigt glad för att mitt arbete med platsspecifik teater där man spelar i naturen lyfts fram. Att jag fått priset handlar mycket om det.
Martha Vestin var under 20 år konstnärlig ledare för Sommarteatern. Hon är fortfarande aktiv i Alla tiders teater med säte i Höganäs där hon sitter i styrelsen.
– Som alla andra i Skåne har vi drabbats av nedskärningar. Tack och lov får vi bidrag från Höganäs kommun. Men det räcker inte till någon stor föreställning i sommar som vi tänkt oss.
Alla tiders teater drog igång sin verksamhet i fjoråret med teaterläger. Det kommer man att ha även i år.
– Läger för barn och vuxna är en viktig del i vår verksamhet.
Gå till toppen