Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fler partier kräver svar om H+

Både Miljöpartiet och Vänstern undrar hur det egentligen står till med H+projektet. I varsin interpellation till kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson (M) kräver de svar på frågor om ekonomin och om hyresrätter.

Marcus Friberg (MP) och Ingrid Mattiasson Saarinen (V) har skrivit varsin interpellation med flera kritiska frågor kring H+.
Efter HD:s granskning av stadens stora utbyggnadsprojekt H+ har flera politiker satt ner foten. S krävde snabbt tydligare styrning och vill ha ett så kallat rådslag om hela H+ framtid.
Under förra veckan lämnade Vänsterpartiet in en interpellation med frågor kring ekonomin i projektet.
”Vänsterpartiet tycker att det är bra att byggnationen äntligen kommit igång i en del av H+-området, Oceanhamnen, men vi efterlyser en övergripande plan och långsiktiga ekonomiska kalkyler. Dessutom är vi kritiska till att det inte blir blandade boendeformer, utan endast bostadsrätter i denna nya stadsdel” skriver partiets Ingrid Mattiasson Saarinen.
Läs också S vill ha rådslag om H+
Läs också H+ inte längre något som förenar – partierna drar åt olika håll
I fyra frågor som riktas till Peter Danielsson vill hon ha svar på kostnader för olika delar i projektet samt hur tidsplanen för H+ ser ut.
På måndagen kom även Miljöpartiet med en interpellation om H+. Frågorna handlar särskilt om olika upplåtelseformer och vad den styrande, borgerliga minoriteten har för ambitioner.
”Vill den styrande koalitionen ha en mångfald av upplåtelseformer i varje stadsdel? Kommer den styrande koalitionen att verka för och säkerställa att hyresrätter byggs i de norra delarna av H+” undrar Miljöpartiets Marcus Friberg.
Frågorna kommer att tas upp på fullmäktige framöver.
Gå till toppen