Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

En gripen efter skjutning på Koppargården i Landskrona

Polispatruller och insatsstyrka kallades till Koppargården efter en skottlossning mot en lägenhet natten mot tisdagen. Ungefär samtidigt utsattes en villa för ett sprängdåd två kilometer bort.

Bild: Patrick Persson
Det var vid 02.50-tiden natten mot tisdagen som polisen larmades till en skjutning på Koppargården i Landskrona. Polisen spärrade av ett större område på baksidan på en innergård av en fastighet. I byggnaden fanns en lägenhet med ett antal personen i mot vilka skottlossningen misstänkts ha skett. Ingen person skadades dock.
Under natten har polisens vapenhund vallats på platsen för att söka efter eventuella bevis i området. De personer som befann sig i lägenheten har också förhörts under natten.
Bild: Patrick Persson
Och arbetet gav resultat. Hunden hittade vid 04.30-tiden vad polisen betecknar som "tekniska fynd" vilket gör att polisen tror att det faktiskt skett en skottlossning på platsen.
– Det är någonting fysiskt som man har hittat på platsen. Men vi vill inte gå ut med exakt vad det är. Men det finns inga skador på byggnaden eller lägenheten, säger Kim Hild vid polisen.
Strax därefter greps dessutom en man som nu är misstänkt för både försök till mord och grovt vapenbrott.
Några närmare uppgifter om mannen vill polisen inte lämna i nuläget annat än att han är misstänkt. Var han greps behåller polisen också för sig själv för tillfället.
Skottlossningen skedde bara några få minuter innan en villa i ett bostadsområde ungefär två kilometer från Koppargården utsattes för en sprängning. Skadorna som orsakades där var dock begränsade till entrédörren. Ingen person kom till skada där heller.
Polisen har hållit förhör med personerna i villan.
Bland annat det faktum att dåden skedde så nära inpå varandra i tid gör att polisen är intresserade av att utreda ett eventuellt samband.
– Polisen kommer definitivt att vilja titta närmare på det, säger Kim Hild.
Om det finns några kopplingar mellan de båda adresserna eller de inblandade personerna säger polisen dock ingenting om just nu.
Strax efter klockan sex på tisdagsmorgonen avslutade polisen sin insats på Koppargården.
Gå till toppen