Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Politiska vänner ställer ut tillsammans i Gamla rådhuset i Ängelholm

Genom medlemskap i Liberalerna lärde Eva Kullenberg och Lisbet Enbjerde känna varandra. Men de har även andra gemensamma intressen än politik.

Genom politiken i Liberalerna träffades Eva Kullenberg och Lisbet Enbjerde. Men även konst är ett gemensamt intresse som gjort att de nu har utställning tillsammans i Gamla Rådhuset.Bild: Sven-Erik Svensson
De tycker om konst och skapande i olika former och nu har de en gemensam utställning i Gamla Rådhuset.
– Vi var med på en utställning i Vejby, men den var mer privat. Detta är första gången vi har en officiell utställning i en av kommunens lokaler, säger Lisbet Enbjerde.
Lisbet Enbjerde ställer ut sina målningar och Eva Kullenberg ställer ut sitt hantverk.
– Inspirationen till tavlorna jag ställer ut här har jag fått när jag promenerat i Sibirienskogen. Jag tycker så mycket om att gå där. Jag är nu pensionär och har tid att promenera, säger Lisbet Enbjerde.
Många motiv och mycket inspiration får Lisbet Enbjerde när han promenerar i Sibirienskogen.Bild: Sven-Erik Svensson
Eva Kullenberg har en spännande del i sina handarbeten där hon använder riktigt gamla svart-vita foton.
– Mellan år 1860 och 1920 togs massor av bilder, kanske miljontals, som kastas eller ingen vet någonting om. Jag tycker det är viktigt att man sparar och detta är ett kul sätt ha kvar en del gamla fotografier, säger Eva Kullenberg.
Eva Kullenberg kombinerar sina hantverk med fotografier som kan vara drygt 100 år. Den här devisen är ju tänkvärd.Bild: Sven-Erik Svensson
Hon förklarar också att mycket av hennes handarbete tillverkar hon på sina bussresor till och från jobbet som dietist i Hässleholm.
– Sedan jag lämnade politiken har jag fått mer tid för bland annat handarbete, säger Eva Kullenberg.
Lisbet Enbjerde har uppdrag som förtroendevald i revisionen.
Vernissagen är onsdagen den 20 februari klockan 15-18.30. Sedan fortsätter utställningen fram till och med den 3 mars.
Gå till toppen