Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Magda byter skyttevallen mot dansgolvet

Årets första deltagare i "Let's dance" är klar. Magdalena Forsberg byter pjäxorna mot klackskor när hon kliver in i årets upplaga av den tv-sända danstävlingen.

Före detta skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg deltar i årets säsong av "Let's dance" i TV4. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
När TT når Magdalena Forsberg är hon med andan i halsen på väg till sin fjärde dansträning i livet. Att vara med i "Let's dance" är en utmaning – men hon är inte den som säger nej till en sådan.
– Det känns jättekul! Kul att göra något helt nytt och annorlunda, att kasta sig ut i något man absolut inte kan. Jag tycker fortfarande att det är väldigt skoj att lära mig nya saker, säger hon.
TT: Hur mycket har du dansat tidigare?
– Ingenting! Vänta, var har jag mina dansskor...
Sveriges största skidskyttestjärna genom tiderna pausar promenaden genom Stockholm för att leta igenom sin väska.
– Ah, där var de. Det är ju också en svårighet, det här med att dansa i klackskor. Jag är väldigt obekväm i klackar, säger hon och skrattar.
Sedan hon lade bössan på hyllan efter OS i Salt Lake City 2002 har Magdalena Forsberg varit med i ett antal tv-produktioner. I "På spåret" blev det en andraplats och i "Mästarnas mästare" kammade hon hem segern.
TT: Hur tror du att det kommer gå i "Let's dance"?
– Ingen aning. Det är ett jättestarkt gäng som är med och det beror på hur många som röstar. Jag hoppas att jag får vara med i några program åtminstone, så man hinner lära sig lite grand.
På frågan om det är någon särskild dans som hon ser fram emot svarar hon bugg – framför allt eftersom att maken Henrik Forsberg älskar att bugga.
– Så buggen får bli ett delmål, säger hon.
TT: Vad kan din skidskyttekarriär bidra med till dansandet?
– Förhoppningsvis att jag har hyfsad kondis och är van vid att träna. Sedan kanske det finns lite likheter mellan att skejta och dansa vals...
Magdalena Forsberg har fått frågan om att delta i "Let's dance" tidigare, men först nu passade det in i det övriga livspusslet. Framför allt ser hon fram emot att ha kul, säger hon.
– Det blir lite att man hamnar i en bubbla när man är med i sådana här produktioner. Det ska bli jättetrevligt att träffa alla andra deltagare, det brukar bli väldigt bra stämning och så.
Magdalena Forsberg är den första bekräftade deltagaren i 2019 års upplaga av "Let's dance". Hon kommer att dansa med Fredric Brunberg, som debuterade i danstävlingen i fjol.
Fakta

Tidigare vinnare

2018: Jon Henrik Fjällgren

2017: Jesper Blomqvist

2016: Elisa Lindström

2015: Anton Hysén

2015: Ingemar Stenmark

2014: Benjamin Wahlgren Ingrosso

2013: Markoolio

2012: Anton Hysén

2011: Jessica Andersson

2010: Mattias Andréasson

2009: Magnus Samuelsson

2008: Tina Nordström

2007: Martin Lidberg

2006: Måns Zelmerlöw

Årets säsong blir den fjortonde i ordningen.

Gå till toppen