Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Inkoppling av vatten och el stänger centrala Malmöleden i Helsingborg under helgen

Huvudvägen in till Helsingborg söderifrån stängs av under två dagar när omfattande grävningsarbeten ska göras.

Det är bland annat den här vägsträckan av Malmöleden som är avstängd under helgen.Bild: Björn Lilja
Det handlar om en total avstängning för all trafik på Malmöleden och Järnvägsgatan i riktning norrut från Furutorpsgatan till Trädgårdsgatan. Söderut kommer det att gå att köra som vanligt.
Idag är sträckan delvis avstängd på grund av arbetet med att förbereda gatan för den nya Helsingborgsexpressen. Det som nu gör att all trafik stängs av norrut är dock inte direkt kopplat till det arbetet.
– Vi ska korsa gatan med rör som ska innehålla el, tele och fiber. Dessutom ska vi koppla in vatten i en fastighet, säger Klas Östholm som är projektledare.
Inkopplingarna görs på tre olika ställen utmed sträckan och därför valde kommunen att stänga av all trafik i ena riktningen, för att kunna arbeta snabbare och effektivare med inkopplingarna.
Ledningarna och rören ska dras över hela gatan så de bilister som kör söderut får bereda sig på att åka lite slalom efterhand som arbetet och därmed avspärrningarna flyttas.
Busstrafiken påverkas också av stoppet då de flesta bussarna norrut utnyttjar delar av den väg som nu stängs av. Istället kommer de att gå via Nedre Holländaregatan och Södergatan som tillfälligt får dubbelriktad trafik.
Under avstängningen går det heller inte att köra varken in eller ut på Gasverksgatan från Malmöleden. Dessutom kan cyklister och fotgängare inte gå över Järnvägsgatan vid Bollbrogatan.
Avspärrningarna sätts upp på lördag klockan sju på morgonen. Exakt när arbetet är färdigt är oklart.
– Vi vet inte riktigt när vi blir klara. Det beror delvis på vad vi hittar under mark och hur arbetet går. Hela lördagen är det dock stängt och vi försöker öppna så snart vi kan på söndagen, säger Klas Östholm.
Gå till toppen