Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Spången krävs på 30 000 kronor i vite

Företaget, som bedriver gästgivaregård i Ljungbyhed, har inte inkommit med begärda uppgifter till Söderåsens miljöförbund. Nu dömer mark- och miljödomstolen ut vite mot företaget.

Det var under våren 2017 som Söderåsens miljöförbund utfärdade ett föreläggande mot Spångens gästgivaregård. Genom föreläggandet ville de att företaget skulle lämna in uppgifter om ventilationen samt med maxantalet personer som får vistas i de olika utrymmena.
Föreläggandet var förenat med ett vite om 15 000 kronor per länga vilket totalt skulle bli 60 000 kronor om de begärda uppgifterna inte lämnades in i tid.
När inte alla uppgifter lämnades in till förbundet ansökte de hos mark- och miljödomstolen om att få vitet utdömt.
Spångens gästgivaregård å sin sida tycker att de uppfyllt kraven förbundet ställt på dem genom att ha anlitat ett företag som åtgärdat ventilationen.
Domstolen bedömer att det varit tydligt vad som förväntats av företaget och att gästgivaregården har lämnat in uppgifter om ventilationen. Däremot har de inte lämnat in uppgifter om det högsta antalet personer som får vistas i rummen, menar domstolen.
Mot bakgrund av att företaget delvis uppfyllt förläggandet beslutade mark- och miljödomstolen att döma ut ett vite om 30 000 kronor istället för 60 000.
Gå till toppen