Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Tonåring misstänks för medhjälp vid sprängdåd i Malmö

Polisens kriminaltekniker undersöker området kring ett trapphus till ett flerfamiljshus på Västra Söderkulla i Malmö efter en explosion den 9 december förra året.Bild: Johan Nilsson/TT
En 17-årig pojke, som misstänks för medhjälp till allmänfarlig ödeläggelse vid en detonation i december förra året, har anhållits, rapporterar Sydsvenskan.
Vid sprängningen, som inträffade i ett bostadshus i Västra Söderkulla, skadades en 18-åring svårt och fick vårdas för livshotande skador. Han är själv misstänkt för delaktighet i sprängningen och är häktad misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.
20 minuter efter den första sprängningen smällde det även drygt två kilometer därifrån, i ett trapphus i närliggande Kroksbäck.
Den nu anhållne 17-åringen misstänks för inblandning i båda dåden. Enligt polisen hänger ett tiotal av de explosioner som inträffade i staden förra året ihop, och kan kopplas till pågående kriminella konflikter, skriver Sydsvenskan,
Gå till toppen