Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

EVS-liberon tillbaka i tuff bortamatch

Klara Andersson ska vara redo för spel.Bild: AVDO BILKANOVIC
Matilda Ekholm måste vila några dagar till, men Klara Andersson ska vara tillbaka i spel. Så är läget i EVS-truppen inför lördagens bortamatch mot Lindesberg.
– Knäet krånglar, men det ska förhoppningsvis inte vara någon större fara med Matilda. Tanken är att hon ska vara tillbaka i träning på måndag, säger EVS-coachen Patrick Aparicio.
Klara Andersson hade feber när Engelholm besegrade Hylte/Halmstad i tisdags kväll, men om allt klaffar ska hon vara tillgänglig den här helgen. Senast var Veri Rizzoll ensam på liberopositionen, men även Nora Andersson tog ett stort ansvar i servemottagningen.
– Sedan bytte Nellie Fredriksson av Nora, med lyckat resultat, och det känns skönt att veta att vi har spelare som kliver in när det behövs. Men Lindesberg har öppnat den nya serien starkt, så vi är beredda på en tuff uppgift.
Ja, lördagens EVS-motstånd har inlett volleybollens play off-serie med två raka segrar och 3–2 mot Hylte/Halmstad imponerar förstås. Vi ser att Elsa Arrestad, SM-vinnare med Engelholm i våras, gjort comeback i sin gamla klubb och Lindesberg har dessutom förstärkt med amerikanskan Julia Topor, som kompletterar Hannah Troutman på vänsterkanten.
– Så nu har de två utländska proffs på den positionen och Topor är en lång spelare, som slår hårt, vet Patrick Aparicio.
Engelholm åker upp till Örebro efter fredagens träning och övernattar där inför lördagens match. Efter mötet med Lindesberg återstår två uppgifter i play off; Örebro hemma den 3 mars och Gislaved borta den 9 mars.
Gå till toppen