Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Victoriahuset på Norrviken nominerat till landets finaste nyproduktion

Norrvikens nya växthus kan bli Sveriges finaste nyproduktion år 2018.

Victoriahuset på Norrviken är en av totalt åtta nyproduktioner år 2018 som är nominerade till Sveriges finaste nyproduktion 2018.Bild: Niklas Gustavsson
Det är rörelsen Arkitekturupproret som ligger bakom nomineringen och i Norrvikens klass finns sju andra kandidater som alla gör upp om titeln Sveriges finaste nyproduktion 2018.
Växthuset är byggt i viktoriansk stil och är cirka 200 kvadratmeter stort. På platsen finns även fyra mindre växthus och en köksträdgård med flera odlingsbäddar.
Victoriahuset är tänkt som en mötesplats och är ett kombinerat växthus och festlokal. I nomineringen till priset står bland annat att Victoriahuset ”visar att det går att bygga vackert även på 2010-talet”.
Norrvikens nybygge låg under fredagen på andra plats i den omröstning på Facebook som pågår där finaste nybygget röstas fram. Omröstningen pågår fram till den 18 mars.
I samma kategori tävlar även nyproduktioner från exempelvis Arvika, Norrtälje, Malmö, Stockholm och Tungelsta. Mer om kandidaterna finns på Arkitekturupprorets hemsida.
Så här ser Victoriahuset ut invändigt. Ett hus som enligt nomineringen ”visar att det går att bygga vackert även på 2010-talet”.Bild: Niklas Gustavsson
Gå till toppen